30dkg mąki
krupczatki,20dkg masŁa,1 jajko,10dkg cukru pudru,cukier wanilinowy,3 ugotowane
zółtka, szczypta soli.ZÓŁTKA PRZETRZEC PRZEZ SITO.Wszystkie skŁądnik przesiekać
nożem i szybko zagnieść.Włożyc ciasto do lodówki i schładzac przez ok.1
godziny. Formę wyłożyć ppierem do pieczenia i wysmarować rozpuszczonym
masłem.4/5ciasta rozwalakować na wymiar formy i ułożyć w niej. Pozostałą część
rozwalkowac i po wciąć na pasemka szer ok.1 cm i nimi wyłożyć formę
dookoła.Kto zamierza zastosowac wielokolorowe lukry może z
paseczkow zrobic kratke na cieście i mase wlewac do poszczegółnych
kratek.JAJKO ROZBEŁTAC I POSMAROWAC NIM CIASTO łĄCZNIE Z BOKAMI,Piec
ok.20 minut/na miodowy kolor/ w temp.200 st.C. Dekorować gdy ciasto
ostygnie. SMACZNEGO
............ALLELUJA...................isw...................25.03.2014.......................
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz