niedziela, 5 października 2014

KOTLETY Z FASOLI-prababcine przepisy kulinarne


KOTLETY Z FASOLI

Produkty:1/2kg fasoli/jaśka dużego/,2 jajka, ½ szklanki  bułki tartej, sól, pieprz czarny mielony, szczypta gałki muszkatołowej, tłuszcz do smażenia
Wykonanie: fasolę namoczyć na noc i ugotować na miękko. Przetrzeć przez sito lub zmiksować, dodać 2 ł bułki, wbić jajka ,dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce i usmażyć na tłuszczu. Podawać z sosem wg uznania.koniec oryginału.
Moje uwagi: najlepiej mnie smakował sos pomidorowy i  mięsny oraz  grzybowy./ świetnie smakują placuszki  też jako dodatek np.do gulaszu.SMACZNEGO
..............................................isw............................................10/2014...............................................

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz