KOTLETY Z FASOLI
Produkty:1/2kg fasoli/jaśka dużego/,2 jajka, ½ szklanki bułki tartej, sól, pieprz czarny mielony,
szczypta gałki muszkatołowej, tłuszcz do smażenia
Wykonanie: fasolę namoczyć na noc i ugotować na miękko.
Przetrzeć przez sito lub zmiksować, dodać 2 ł bułki, wbić jajka ,dodać
przyprawy i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce i
usmażyć na tłuszczu. Podawać z sosem wg uznania.koniec oryginału.
Moje uwagi: najlepiej mnie smakował sos pomidorowy i mięsny oraz grzybowy./ świetnie smakują placuszki też jako dodatek np.do gulaszu.SMACZNEGO
Moje uwagi: najlepiej mnie smakował sos pomidorowy i mięsny oraz grzybowy./ świetnie smakują placuszki też jako dodatek np.do gulaszu.SMACZNEGO
..............................................isw............................................10/2014...............................................
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz