Produktyy:
25 dkg maki pszennej,25 dkg masła,25 dkg cukru,4 całe jaja,proszek drożdżowy wg opisu na opakowaniu,zapach migdałowy,10 dkg niebieskiego maku.
Wykonanie:
Mak zalać wieczór gorącym mlekiem i pozostawić pod przykryciem do rana.Rano odcedzić na sitku i wysuszyć na ściereczce.W
makutrze drewniana łyżką lub pałką ucierać masło z cukrem
dodając cukier po łyżce i dodając jajka po 1 sztuce.GDY CAŁA MASA
BĘDZIE JAK PUCH DODAĆ mąkę z proszkiem drożdżowym i zapach i dokładnie
wymieszać.NA KOŃCU DODAĆ MAK I ZNÓW DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.Wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i opruszonej bułką tartą.
Piec w średnim piecu godzinę nie ruszając aby nie opadła.jak wystygnie posypać cukrem pudrem lub polać lukrem migdałowym.SMACZNEGO
.......ALLELUJA......................isw...............................28.02.2014.....................................
ooooooooooooooooooooooooooooooo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz