20 migdałów słodkich i 4 gorzkie,25 dkg maki pszennej,20 dkg masła,25 dkg cukru,4 całe jaja,cukier wanilinowy,proszek drożdżowy wg opisu na opakowaniu,polewa.
Wykonanie:
Migdały sparzyć i brać ze skorki.15 szt słodkich i gorzkie mielić razem. 5 słodkich zetrzeć na tarce.
W makutrze drewniana łyżką lub pałką ucierać masło z cukrem dodając cukier po łyżce i dodając jajka po 1 sztuce./Ja całość dokładnie ubiłam w mikserze/GDY CAŁA MASA BĘDZIE JAK PUCH DODAĆ mąkę z proszkiem drożdżowym i zapach i dokładnie wymieszać.NA KOŃCU DODAĆ zmielone migdały. I ZNÓW DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.Wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i opruszonej bułką tartą. Piec w średnim piecu godzinę nie ruszając aby nie opadła.Jak wystygnie posypać cukrem pudrem lub polać lukrem lub polewa dowolną np.migdałowa lub kakaową i obsypać startymi migdałami..SMACZNEGO
.......ALLELUJA......................isw...............................28.02.2014.....................................
ooooooooooooooooooooooooooooooo
--------------------------------------------------------------------------------------------------
oferta usługi........KRAKÓW I OBRZEŻA - profesjonalne i kompleksowe przygotowanie
nieruchomości do sprzedaży/wynajmu...........e-mail:wizazdom@wp.pl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz